2007-02-05

Els contenidors, pendents d’ampliació


La veu de l'Ebre

La posada en marxa dels nous contenidors soterrats d’Amposta s’ha ajornat unes setmanes més a petició de l’Ajuntament, que vol aprofitar per ampliar els punts de recollida amb la creació de tres noves àrees. En aquests moments les 42 illes de recollida repartides entre la ciutat, Poblenou i l’Eucaliptus ja estan enllestides i, de fet, ja podrien entrar en funcionament, segons assegura el responsable de Medi Ambient del Consell Comarcal, Carles González, que explica que la intenció era iniciar el servei després de les festes de Nadal. Els nous punts de recollida s’estan fent al carrer Amèrica, al costat del centre Pere Mata, al carrer Itàlia i a la nova zona en urbanització del Cementiri Nord.

En el conjunt del Montsià, González assegura que “el 70% de l’obra ja està feta i confiem que al maig ho tindrem tot acabat”. De fet, Sant Jaume d’Enveja, Godall i Alcanar ja han acabat les obres, aquesta setmana han començat a la Sénia i la que ve ho faran a Ulldecona.

El servei ja fa quatre mesos que funciona a Sant Carles de la Ràpita, on la millora de la recuperació de residus ha permès disminuir en un 19,9% el volum del rebuig, les deixalles que no es poden reciclar. Des del Consell apunten que l’inici avançat del servei a la Ràpita ha permès “solucionar problemes que no prevèiem als altres municipis”. En aquest sentit, un dels principals problemes inicials van ser el de les males olors provocades per la calor i les pluges que hi va haver al setembre i que s’ha resolt col·locant desguassos en punts d’acumulació d’aigua de pluja a la zona dels contenidors.