2007-02-15

La guerra de la farina

Font: El Punt

El renom dels carnavals de Godall va creixent, i l’Ajuntament, amb previsió, ha duplicat el nombre de tiquets per als àpats populars que cada any s’organitzen al voltant de la festa grossa dels carnavals.
Han passat dels 180 als 350 tiquets, així ho va explicar l’alcalde, Paco Miró, que recorda que es troben immersos en els tràmits per declarar els carnavals de Godall com a festa d’interès nacional i comarcal.
«Tenim constància que a finals del segle XIX ja se celebrava la festa del carnaval al nostre poble, una festa que ni tan sols es va aturar durant els anys de la dictadura», va argumentar Miró, que va explicar que juntament amb el Museu del Montsià ha encarregat un estudi de recerca sobre aquesta festa, un dels ingredients principals de la qual són les guerres de la farina. «A Godall antigament es produïa molt de blat i creiem que les guerres de farina van començar un any en què el blat anava molt barat», va explicar l’alcalde. El tret de sortida dels carnavals de Godall serà aquest divendres amb el pregó del rei Carnestoltes i una xocolatada. A les 12 de la nit hi haurà el primer ball de disfresses. L’originalitat d’aquest ball que ja s’ha convertit en tradició és que la gent disfressada treu a ballar els que no hi van. Les guerres de la farina es faran dissabte i dimarts de 4 a 7 de la tarda i els balls de disfresses seran divendres, dissabte, diumenge i dimarts a les 12 de la nit, al casal municipal.