2009-02-11

La consellera de Salut visita la Regió Sanitària de Terres de L’Ebre

(font: La Plana Ràdio)
La consellera de Salut, Marina Geli, visitarà els dies, 12 i 13 de desembre, diverses poblacions de les Terres de l’Ebre.
Marina Geli arribarà aquesta tarda a la població de Tortosa per inaugurar la Ciberaula de la Fundació La Caixa, ubicada a la plata de pediatria de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta




A les 19 hores, Marina Geli es desplaçarà a Amposta , per presidir l’acte de constitució del Govern Territorial de Salut del Montsià.

El pacte de salut d’aquest territori es va signar el 13 de desembre de 2005 amb la participació de les entitats locals representades pels ajuntaments de Freginals, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Ulldecona, la Sènia, Santa Bàrbara, Masdenverge, Godall, la Galera, Sant Jaume d’Enveja i el Consell Comarcal del Montsià.

Els governs territorials de salut estan pensats per ser un espai co-governat entre els ajuntaments del territori i el Departament de Salut. L’objectiu principal de la descentralització és la millor governabilitat des de la proximitat, amb qualitat i eficiència, compartint poder, competències i recursos entre el Govern de la Generalitat i els governs municipals, per fer una millor provisió de béns i serveis de salut.

En aquests moments, podem dir que en un futur molt proper, el nostre mapa sanitari estarà format per 37 governs territorials de salut.

Demá dissabte 13 de Desembre a les 10 hores, la consellera de Salut arribarà a la població de Deltebre, per tal d’inaugurar l’ampliació i remodelació del Centre de Salut de Deltebre.

Les obres d’aquest CAP se van iniciar l’any 2007 i s’ha realitzat una ampliació de 204 m2, amb una inversió de 987.772€. L’obra ha estat finançada pel CatSalut i l’entitat proveïdora és l’ICS

A les 11 hores, Marina Geli es traslladarà a la població d’Amposta (C/ Logroño, 5) per inaugurar la nova seu de l’Agència de Protecció de la Salut del Montsià.

L’Agència de Protecció de la Salut té com a objectiu la prestació de diferents serveis en matèria de protecció de la salut, com ara el control d’aliments i begudes, dels menjadors col·lectius, dels subministraments de l’aigua de consum humà i de la prevenció i control de la legionel·losi, entre altres. Aquesta seu donarà servei als 11 municipis del sector sanitari del Montsià, i disposa d’un Equip de Protecció de la Salut integrat per 7 veterinaris i 4 farmacèutics, al front del qual hi ha un responsable.

L’Agència de Protecció de la Salut crea un àmbit de cooperació interadministrativa amb les administracions locals per a protegir la població contra els factors ambientals i alimentaris que poden produir un efecte negatiu sobre la salut de les persones. Paral·lelament, es posarà en marxa el Projecte demostratiu d’Agència de Salut Pública al Montsià.

A les 12.30 hores, la titular de Salut es traslladarà a la localitat d’Horta de Sant Joan (Av. Generalitat, 14) per presidir l’acte d’inauguració de l’ampliació i remodelació del Consultori local.

El consultori local d’Horta de Sant Joan ha estat reformat amb el finançament el CatSalut amb un conveni amb l’ajuntament d’aquest municipi. La inversió de l’obra ha estat de 212.749 €. Les obre se van iniciar el mes de novembre del 2007 i ara disposa d’una superfície construïda de 160 m2
A les 13.30, Marina Geli anirà a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (C/Benet i Messeguer), per tal d’Inaugurar la nova seu de l’Agència de Protecció de la Salut de la Ribera d’Ebre.

La nova seu donarà servei a les 16 poblacions del sector de la Ribera d’Ebre -tota la comarca de la Ribera d’Ebre, més Margalef i la Bisbal de Falset- i incopora 2 veterinaris i 4 farmacèutics, amb un responsable al capdavant. Amb aquesta seu ja estan en funcionament a les Terres de l’Ebre el Servei Regional, les seus de la Terra Alta, del Montsià i de la Ribera d’Ebre, així com el Laboratori de l’Agència de Protecció de la Salut a Tortosa, ubicat a Jesús. Properament es posarà en funcionament la seu del Baix Ebre, amb la qual cosa quedarà acabat el desplegament territorial de l’Agència de Protecció de la Salut a les Terres de l’Ebre.