2010-01-25

L'Incasòl té a la venda, actualment, més de 20 hectàrees de sòl per a activitats econòmiques a les Terres de l'Ebre

Font: Diari de Tarragona.
Dos sectors concentren la major part del sòl en comercialització: el sector Catalunya Sud, situat entre Tortosa i l'Aldea, on hi ha en venda 159.339 metres quadrats de sòl, i el sector de la carretera de la Galera de la Sénia on comercialitza nou parcel·les que sumen més de 20.000 metres quadrats

L'Incasòl disposa actualment de més de 203.000 metres quadrats de sòl per a la implantació de noves empreses o per a l'ampliació de les ja existents a les Terres de l'Ebre.

L'organisme treballa paral·lelament en el desenvolupament de dos nous sectors: el SAE Molló, entre Móra la Nova i Tivissa (Ribera d'Ebre), i el de les Camposines, de més de 50 hectàrees, entre la Fatarella i Corbera d'Ebre (Terra Alta).

Segons l'Incasòl, el Catalunya Sud és un 'sector estratègic per al desenvolupament de l'activitat econòmica i industrial d'aquestes comarques'. Té una superfície global aproximada de 120 hectàrees, 82 de les quals formen part del sector 1, situat als municipis de Tortosa i l'Aldea (Baix Ebre), i la resta forma part del sector 2, situat dins el municipi de l'Aldea. En l'actualitat hi ha tres parcel·les en venta: una de 94.760 metres quadrats; una segona de 36.330 metres quadrats i la més petita de 28.249. Són parcel·les aïllades i el preu s'ha fixat en 42 euros el metre quadrat.

El sector de la Carretera de la Galera de la Sénia té en estoc nou parcel·les: quatre entremitgeres de 927 a 1.023 metres quadrats, amb un preu de venda de 42 euros el metre quadrat; i cinc parcel·les aïllades d'entre 2.029 i 4.709 metres quadrats que es vénen a 40 euros el metre quadrat.

A la comarca de la Terra Alta hi ha disponibles tres parcel·les del sector de la Plana de Gandesa, amb un total de 8.922 metres quadrats. En aquest sector el 93% del sòl per a activitats econòmiques està venut. La Terra Alta disposa a més de 14.000 metres quadrats del nou sector empresarial de la Plana del riu d'Arnes.

Aquest sector té una superfície de 21.850 metres quadrats, dels quals Incasòl en comercialitza 14.756. Està situat a l'oest del nucli urbà d'Arnes a peu de la carretera que comunica Vall-de-roures amb Gandesa. Hi ha 4 parcel·les aïllades d'entre 1.327 i 2.972 metres quadrats de superfície i 11 parcel·les entremitgeres de 480 a 907 metres quadrats. El preu de venda és de 40 a 45 euros el metre quadrat.

Paral·lelament, l'organisme públic de gestió del sòl treballa en el desenvolupament de dos grans sectors que a mig termini augmentaran l'oferta i disponibilitat de sòl econòmic a les Terres de l'Ebre. El SAE Molló, situat entre Móra la Nova i Tivissa, i el futur sector de les Camposines, de més de 50 hectàrees, entre la Fatarella i Corbera d'Ebre.

D'altra banda, també promou sòl per construir 4.000 habitatges a les Terres de l'Ebre dels quals 1.900 seran protegits a preus assequibles en compra o lloguer. Cal destacar que a Amposta ja s'han iniciat els tràmits per desenvolupar l'àrea residencial estratègica l'Eixample de les Tosses a Amposta amb 1.615 habitatges, més de 950 dels quals seran protegits.

En els darrers tres anys INCASÒL ha finalitzat un total de 17 intervencions de millora i rehabilitació en els nuclis antics de 12 municipis de les Terres de l'Ebre i hi ha previst iniciar 32 actuacions més a divuit municipis més. Destaquen la consolidació de l'estructura de l'antic escorxador d'Amposta, la urbanització del nucli urbà de Godall (Montsià), la restauració de l'església nova de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), i l'ordenació de l'entorn del castell i la restauració del Teatre Municipal de l'Orfeó d'aquest municipi a Ulldecona (Montsià).