2010-01-25

Presentació olis cooperatives DOP Baix Ebre - Montsià

En el marc de la campanya IMPLICA'T en el consum de producte cooperatiu, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) té previst dur a terme una acció de promoció de l'oli de diverses cooperatives de la Denominació d'Origen Protegida Baix Ebre – Montsià al sector de la restauració. En la presentació, que es farà el pròxim dilluns 14 de desembre a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, s'explicaran les propietats i es tastaran els olis de les cooperatives Olivarera del Baix Ebre (Camarles) i Agrícola Catalana de Godall.

Les marques d'oli que es presenten són Bancals, de la cooperativa Olivarera del Baix Ebre, i Lacrima Olea, de l'Agrícola Catalana de Godall. Ambdós olis estan elaborats amb varietats d'oliva característiques de les terres de l'Ebre, com morruda, sevillenca, farga i arbequina. La diferència és que mentre la cooperativa de Camarles -de forma totalment novedosa- elabora quatre línies diferents d'oli cadascuna amb una varietat, la cooperativa de Godall presenta un oli elaborat amb les quatre varietats, segons el sistema tradicional de la zona.

L'acte començarà amb una exposició de les característiques dels olis de les Garrigues seguida d'un tast en cru a càrrec d'un membre del Panell de Tast d'Olis d'Oliva de Catalunya. A continuació, el xef del restaurant Topik, Adelf Morales, presentarà tres receptes, elaborades amb oli de les cooperatives participants, que es podran degustar com a cloenda de la presentació.

El bufet degustació s'acompanyarà de vins i caves cooperatius de diferents denominacions d'origen catalanes. En concret, es farà maridatge de les receptes amb el vi blanc Licorella de Cellers Unió, el vi negre Ònix Evolució de la cooperativa Vinícola del Priorat i el cava Portell Reserva Vintage de la Vinícola de Sarral.

A la presentació hi estan convidats nombrosos restauradors catalans, a més de botigues especialitzades, periodistes i escriptors gastronòmics.

La iniciativa es posa en marxa en col·laboració amb el grup de restauració Chefsbook.