2015-03-13

Els taurins es manifestaran a Amposta el 19 d’Abril.



L’Agrupació adverteix però, que sortiran al carrer solament si hi ha  un veritable recolzament social al territori.
Reiteren que no fan política i que  la seua reivindicació és centra exclusivament  en la defensa dels bous, el respecte, la llibertat i la tradició.
“Han de sortir al carrer fins i tot aquells que van als bous a berenar, perquè si ens els treuen, tindrem  que quedar-nos a berenar a casa”, animen des de l’Agrupació



Desprès de la reunió que el passat dimecres va tenir l’ Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre i els ajuntaments dels municipis on es celebren correbous amb el delegat del Govern al territori, Xavier Pallarès, per fer balanç de la temporada taurina del 2014 i preparar la temporada d’aquest any que comença el mes d’abril a Aldover, ahir Santa Bàrbara va acollir la primera reunió informativa a la que hi van acudir  penyes, comissions i simpatitzants  de  La Sénia, Godall, Mas de Barberans, Santa Bàrbara i La Galera.
Desprès de que, a la entitat i a ell mateix, se’ls hagi acusat  de estar fent política amb el tema dels bous , lo primer que va voler aclarir Ximo Martí, president de l’Agrupació,  va ser que, tot i que dintre de la Agrupació hi ha diferents simpaties politiques,  mai ha estat  cap problema per tirar endavant el seu únic propòsit que és la defensa dels bous. “Encara que alguns ho vulguin fer creure, nosaltres ho tenim clar, no farem política dels bous i així ho he traslladat ja a algunes politics del territori” sentenciava .
Desprès de repassar el diferents objectius que s’ha marcat la Agrupació i els punts que defensa la seua mobilització, es va presentar el cartell i la data de la manifestació, que serà el 19 d’abril a Amposta.
De totes maneres, Martí també va voler deixar molt clar que ara la feina és de les diferents penyes, comissions i entitats simpatitzants per a que mobilitzen a la seua gent  perquè si no hi ha un recolzament multitudinari, la manifestació no es farà.”Hem de jugar la mateixa carta tots junts , si juguem en cartes  diferents no farem res”, advertia.
Per això es demana que totes les entitats relacionades amb els bous, Amics del Cavalls, xaranges, grups de batuka,ramaders,ajuntaments, penyes, comissions i aficionats en general, participen a la manifestació  convocada per al 19 d’Abril. “ Han de sortir al carrer fins i tot aquells que van als bous a berenar, perquè si ens els treuen, tindran que quedar-nos a berenar a casa”, ironitzava Martí.
Les reunions informatives amb tots aquest elements   associatius, seguiran la propera  setmana amb les convocades dilluns a Xerta i a Roquetes.