2009-10-27

El Conseller d’Agricultura presidirà divendres els actes de celebració dels 50è Aniversari de la Secció Almàssera de la Cooperativa de Goda


La Plana Ràdio 07-10-2009

Coincidint amb la 6èna edició de la Fira de l’oli i l’espàrrec de 2009, la Cooperativa Agrícola de Godall va presentar una nova marca d’oli sota el nom de Lacrima Olea, emparada amb la DOP Baix Ebre-Montsià.

Aquest oli te una acidés de 0,3ª i ha passat tots el permisos d’analítica i els tast d’olis corresponents. Aquest any se n’han elaborat més de 2.000 lts i es presenta en envasos numerats de 5 lts i de 0,75 cl.


Ara, l’ entitat vol celebrar el 50è Aniversari de la Secció Almàssera (1959-2009), amb la presencia de l’Hble. Sr. Joaquin LLena, Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, fent un petit homenatge a tots els socis actuals i als tres mes antics, que encara continuen en vida i que han continuat contribuint en la construcció del nou molí.

Les oficines estan ubicades al C/ Calvari, i que a partir d’ara per acord de l’Ajuntament (a petició de la Cooperativa), passarà a dir-se Plaça de la Cooperativa, per aquest motiu es descobrirà una placa amb aquest nom.

Els actes de celebració ,presidits per Llena començaran aquest divendres 9 d’ octubre a partir de els 18 hores i consistiran en la descoberta de la placa inaugural de Plaça de la Cooperativa i del 50è aniversari ,el lliurament de tres plaques als tres socis més antics de la Almàssera i del lliurament d’un obsequi a tots els Socis actuals de la Secció Almàssera.

La Secció Almàssera de la Cooperativa de Godall , des de la seva constitució l’any 1949, ha anat funcionant pel sistema tradicional de “prenses i cofins”, havent-la reformat i adaptat en diverses ocasions per perfeccionar-la, situada a l’interior del nucli urbà, ocasionant aquesta situació problemes de transit a la zona i altres molèsties al veïnat.

Avui en dia la recol•lecció d’olives s’ha mecanitzat,la producció a augmentat i l’ entitat a potenciat la qualitat del producte podent arribar a envasar l’Oli d’Oliva Verge Extra i de la Denominació d’Origen Baix Ebre-Montsià, de més qualitat i més competitiu.

L’any 2002 el Consell Rector de la Cooperativa pels motius abans indicats i amb l’afany de poder donar un adequat servei als seus socis, va proposar a l’Assemblea General el trasllat i la millora de l’Almàssera, presentant-los el projecte de construcció d’un nou molí a les afores de la població, havent-la aprovat per la majoria dels assistents. El molí es va posar en marxa a partir de la Campanya 2003-04.

Actualment es recull una mitjana de 2.500 tn/campanya d’olives bàsicament del propi terme municipal .Amb una mitjana de 500 tn/campanya d’oli i 60.000 lts. envasats.

La finca on esta ubicat el nou Moli d’Oli ,denominat Les Clapises comprèn una única parcel•la de 12.000 m2, amb una superfície construïda de 768 m2 i un volum edificat de aproximadament 7.000 m2.

Des de l’any 2004, s ‘esta produint, envasant i comercialitzant l’oli de collita pròpia, sota la marca “Molí Clapises”, lo que representa un orgull per als socis de l’entitat, i un reconeixement de tots els clients a la qualitat de l’oli, tant verge com verge-extra que s’ elabora.

Ara, volem celebrar el 50è Aniversari de la Secció Almàssera (1959-2009), amb la presencia de l’Hble. Sr. Joaquin LLena, Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, fent un petit homenatge a tots els socis actuals i als tres mes antics, que encara continuen en vida i que han continuat contribuint en la construcció del nou molí.