2009-10-27

Godall inaugura el centre d’interpretació de la seua serra


La Plana Ràdio 14-10-2009

municipi vei de Godall, està decidit a promoure el seu valor turístic més valuós, la serra de Godall, un espai natural protegit per la Generalitat , molt freqüentat pels humans des d’èpoques remotes .

El centre el centre d’interpretació i de promoció turística està ubicat al Casal Municipal i ocupa dos pisos.

Imatge: Diari de Tarragona

A la planta baixa, s’hi ha instal·lat una oficina de turisme on s’oferirà informació de totes les actius turístics i activitats que es poden realitzar al terme municipal. Al primer pis, d’altre banda, s’han rehabilitat dues sales, destinades a acollir la museïtzació definitiva d’ aquest incipient centre d’interpretació de la serra de Godall.

Actualment l’Ajuntament hi mostra dues exposicions, una amb fotografies antigues de veïns del poble i l’altra està dedicada a la mostra de pobles que integren la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Al marge d’utilitzar-les com a sales d’exposicions, l’alcalde, Paco Miró, espera que els espais inaugurats el passat divendres pel Conseller ‘ Agricultura Joaquim Llena , s’utilitzin per altres activitats, per exemple, conferències.

El centre d’interpretació està dedicat als valors naturals i culturals de la serra de Godall, en concret el sender que transcorre fins l’ermita de la Pietat, el mirador des d’on es pot practicar l’activitat d’avistament d’ocells, i els abrics d’art rupestre de la Serra de Godall ja terme d’Ulldecona, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L’objectiu del centre serà el de fomentar les rutes per la natura, en especial la que uneix l’ermita de la Pietat i el poble de Godall.

El pressupost del nou centre d’interpretació és de 150.000 euros, una part dels quals ,62.000 euros, han estat aportats pel Agricultura.


Més info a:

http://www.diaridetarragona.com/ebre/035283/godall/obre/centre/promocio/dels/valors/naturals/serra

http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/90506-llena-inaugura-el-centre-dinterpretacio-de-la-serra-de-godall.html