2009-10-27

El conseller Nadal visita les obres de millora de la T-331 entre Ulldecona i Vinallop i de la TV-3319 a la Sénia

Ribera on line 08-2009


El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres de millora de la carretera T-331 entre Ulldecona i Vinallop (Tortosa), que es troben en avançat estat d'execució en el tram entre Ulldecona i Santa Bàrbara. Els treballs, que abasten més de 21 quilòmetres, inclouen l'eixamplament de la calçada, l'eliminació de revolts i la construcció de la variant de Santa Bàrbara. D'altra banda, el conseller Nadal també ha visitat la carretera TV-3319 al seu pas per la Sénia, un cop finalitzes les obres de millora que el DPTOP hi ha dut a terme, que han comportat el condicionament de la travessera. Ambdues actuacions comporten una inversió de prop de 20,7 MEUR.


Millora del traçat i eixamplament de la via



El tram objecte de l'actuació s'inicia a la rotonda final de la variant d'Ulldecona i finalitza a la C-12 a Vinallop (terme municipal de Tortosa), i discorre pels municipis de Freginals, Godall, la Galera, Santa Bàrbara i Masdenverge i Tortosa.



Les obres que ara es liciten inclouen les actuacions següents:



· Eixamplament de la carretera, que fins ara tenia entre 6 i 7 metres d'amplada, fins als 9 metres previstos. Així, la via comptarà amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'un metre d'amplada.



· Millora del traçat, amb la suavització de revolts



· Formació d'una intersecció en forma de T i construcció d'un pas inferior per a vianants al pas de la carretera per la zona de les Ventalles (terme municipal d'Ulldecona)



· Construcció d'una variant a Santa Bàrbara, de 3 quilòmetres de longitud, que permetrà evitar el pas dels vehicles per l'interior del nucli urbà. Al llarg d'aquesta variant, es construiran tres rotondes: una a l'inici de la variant, al sud de la població; una altra en l'encreuament amb la carretera T-350 (de Santa Bàrbara a Masdenverge), i la tercera, al final de la variant, a la sortida cap a Vinallop. La primera rotonda tindrà 40 metres de diàmetre i les altres dues, 60 metres.



Construcció d'un viaducte per a creuar el barranc de Roer, prop de Vinallop, de 96 metres de longitud, format per tres trams de 32 metres cadascun.