2009-10-27

Nou Reglament de la IGP Clementines de les Terres de l`Ebre

GenCat 10-2009


El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre, derivat de l’adaptació de l’anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària 14/2003, i al Decret 285/2006, i la relació de municipis que correspon a la zona de producció, elaboració i envasat d’aquesta IGP, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s’aniran publicant per tal d’adaptar-los a l’esmentada normativa. La principal novetat d’aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d’IGP i DOP. Els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, els règims electoral i sancionador, i el finançament.

Les clementines protegides amb aquesta IGP corresponen a fruites de l'espècie Citrus reticulata, de les varietats Clementina fina, Clementina hernandina i Clemenules (Clementina de Nules), que pertanyin a persones productores inscrites al Registre del Consell Regulador.

La zona de producció, elaboració i envasat de la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre està constituïda pels municipis pertanyents a les comarques del Baix Ebre i del Montsià: l'Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Benifallet, Camarles, Deltebre, Paüls, el Perelló, Roquetes, Tivenys, Tortosa, Xerta, Alcanar, Amposta, Freginals, la Galera, GODALL, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, la Sénia, Ulldecona.