2011-06-21

Ajuda del SOC a la M-TdS per als 9 pobles catalans


Del 14 juny al 13 desembre d'enguany, 20 persones que en situació d'atur i inscrites al SOC s'han contractat per treballar en un Pla d'Ocupació, repartides pels 9 pobles catalans de la M-TdS: 3 a S. Carles Ràpita i Alcanar i 2 a Ulldecona, La Sénia, Santa Bàrbara, La Galera, Godall, Mas de Barberans i Freginals. Això és gràcies a una subvenció de 132.005 € del SOC a la Mancomunitat.

La Mancomunitat Taula del Sénia va obtindre del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) una ajuda de 132.005 € per a contractar 20 treballadors aturats durant 6 mesos que treballaran als 9 pobles catalans en el manteniment i conservació del medi natural al seu territori: neteja de rius i barrancs, camins rurals i naturals, entorns urbans i àrees recreatives.

Esta setmana s’ha fet la selecció de les 20 persones entre les llistes enviades pel SOC de persones que estaven en situació d’atur i a més que complien els requisits del Pla. El contracte serà del 14 de juny al 13 de desembre d’enguany i faran una jornada de 28 hores setmanals (la resta és per a formació), repartides pels 9 pobles catalans, concretament 3 persones a Sant Carles de la Ràpita i Alcanar i 2 a la resta de pobles: Ulldecona, La Sénia, Santa Bàrbara, La Galera, Godall, Mas de Barberans i Freginals.
El promig d’edat de les 20 persones és de 33 anys, però hi ha molta variació ja que el més jove té 19 anys i el més gran 56. En total hi ha 2 dones i 18 homes.

Este és el segon Pla d’estes característiques que posa en marxa la Mancomunitat amb l’ajuda del SOC, ja que ara fa uns mesos s’en va dur a terme un altre que va servir per a fer moltes feines de neteja de rius i barrancs, de poda d’arbres, etc.

Enguany com a novetat, a més de la formació pràctica en temes de medi ambient i sostenibilitat, a les 20 persones se’ls donarà una assistència personal per ajudar a buscar feina i per a l’auto-ocupació per part del personal Tècnic que està fent Itineraris per a la Inserció (IPI) a les oficines d’Ulldecona i Alcanar.