2011-06-22

La constitució del plenari de la Diputació es podria allargar fins el 15 de juliol


La data de constitució del nou plenari de la Diputació continua sent una incògnita, si bé fonts de la institució asseguren que no s’allargarà més enllà del 15 del juliol. La causa es trobaria en els diferents recursos pendents pel que fa a la constitució d’alguns ajuntaments, segons les mateixes fonts. Més enllà de quan es visualitzarà el moviment de fitxes sorgit de les eleccions municipals (CiU governarà per majoria absoluta l’ens supracomarcal sense necessitat de la muleta del PP), el PSC ha hagut de fer front a la davallada electoral intentant encaixar voluntats i representativitats polítiques. En una època de vaques flaques i amb pocs càrrecs institucionals per a poder repartir, entrar a la Diputació és l’únic mal menor per a molts regidors socialistes.

De fet, només quatre dels nou llogaters que li pertoquen al PSC repeteixen respecte a l’anterior legislatura: l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la regidora socialista a Reus, Misericòrdia Dosaigües, i els dos representants ebrencs, l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, i l’alcalde de Godall, Francesc Miró. L’ex alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, queda fora del plenari si bé podria acabar sent el portaveu socialista al consell comarcal del Baix Camp. Aquest darrer partit judicial és el que reflecteix de forma més evident la davallada a les urnes del PSC. La pèrdua de Reus resta un representant socialista en aquest àmbit territorial i obliga Dosaigues a partir-se el mandat amb l’alcaldessa de Botarell, Montse Roca, que serà diputada els dos primers anys de legislatura. El segons representant del Baix Camp serà l’ex alcalde de La Selva del Camp, Josep Masdeu.

Pel que fa al Tarragonès, Ballesteros estarà acompanyat de l’alcalde del Catllar, Antonio López, i del cap de llista a Salou, Antonio Brull, mentra que els escollits al partit judicial del Baix Penedès són l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, i el futur alcalde del Vendrell (fruit d’un pacte amb CiU per frenar PxC), Martí Carniser.