2015-12-17

Godall 1 - Valls 3


Els vallencs sumen la novena jornada sense perdre i s'apropen a sis punts del play-off d'ascens.

font: El Travesser
Amb l'1-2 al marcador, al minut 85 de partit, Jordi Fernández evita l'empat ebrenc aturant un penal

La Unió Esportiva Valls no ho ha tingut fàcil al camp del cuer de Segona Catalana. Els vallencs, que marxaven al descans amb una victòria parcial per 0-2, han acabat demanant gairebé l'hora per sumar tres punts que els permet acabar la jornada en setena posició.

Els vallencs disputaven el primer partit oficial contra el Godall de la seva història, i acabava amb una victòria treballada però molt esperançadora de cara al futur de l'equip, que veu com retalla punts a equips que es troben per sobre la classificació. La victòria no ha estat fàcil però s'ha tirat de treball, de ser pràctic, i també d'un pèl de sort al tram final del partit.

font: El Travesser
La primera part, el conjunt de José Miguel López ha estat superior. Han sabut llegir el partit que els plantejaria el CF Godall i han estat intel·ligents alhora de desenvolupar el joc. El terreny de joc, de mides no molt gran, permetia arribar amb certa rapidesa a l'àrea rival, i els dos equips han buscat porteria els primers minuts de joc. Vieri, seria el primer que buscaria un xut amb intensió, però acabava massa alta.

El Godall plantejava un partit amb intensitat i mirant de no complicar-se la vida amb la pilota als peus. Per contra, la UE Valls mirava de ser contundent en defensa i mig camp, i molt ràpid en atac. Al quart d'hora, Jordi Fernández faria una bona intervenció, i només tres minuts més tard, la Unió Esportiva faria el primer gol de la tarda. Juanjo treia de banda i li posava al segon pal a Botero, perquè a plaer marquès el 0-1. Amb el marcador a favor, els vallencs s'han animat i de nou Vieri ho provaria en un xut de falta que faria lluir-se a Rafel, porter del Godall.
font: El Travesser

Amb fam de gol, Vieri acabaria trobant porteria rival. Al minut 25 de la primera part, en un xut des d'uns 20 metres aconseguia marcar el 0-2, en un gran gol, que deixava, a priori el partit ben encarat. Una jugada per Óscar Pérez per banda, exhauriria fins a la línia de fons per centrar. Vieri, després d'un refús, enviava el seu xut al travesser. El Godall, no deixava de lluitar, i tot i que no trobaria recompensa a la primera part, al darrer minut d'aquests primers 45 minuts, feia treballar a la defensa i al porter. A la sacada d'un córner, un remat de cap faria treballar al porter vallenc amb una bona mà, i el refús a punt estaria de convertir-se amb l'1-2. Abans del descans, Mario Maza seria expulsat per queixar-se sobre l'arbitratge.

Segona part: el Godall es posa dins del partit però la UE Valls acaba guanyant
Només arrencar la segona part, el Godall entrava de ple dins del partit. Un malentès entre defensa i porter provocava que Zaragoza situés l'1-2 al marcador, i tota la segona part per endavant per buscar el gol que posés l'igualada al marcador.

A partir d'aquí, el partit canviava de ple. Es veuria un Godall molt lluitador, i amb res a perdre, atrevit i decidit a donar guerra. Per contra, a la UE Valls s'entrava certs dubtes i els tocava pencar en defensa, per evitar el gol de l'empat. Si el Godall havia realitzat un parell de canvis al descans, López anava fent canvis progressivament per tal de buscar reestructurar l'equip. Els ebrencs s'apropaven a la porteria rival, i generaven alguna ocasió de perill, com un remat de cap que sortia fora (56'). Per contra, la UE Valls buscava reaccionar amb un xut de Cuqui des de fora de l'àrea, o d'un xut de Vieri que acabaria en gol però la jugada quedava anul·lada per fora de joc.

Els minuts passaven i la lluita al mig camp seguia. Merino, Monsour i Juanito entraven per donar més consistència i aire fresc a l'equip. El cuer gaudiria d'una falta que acabava sense perill, però al minut 85, l'àrbitre xiulava un penal a favor dels locals. Jordi Hernández es convertia en l'heroi dels blancs-i-vermells aturant la pena màxima.

Al temps afegit, i en una jugada a la contra dels vallencs, Joel Merino feia el seu cinquè gol de la temporada, per sentenciar el matx (1-3).

Declaracions
José Miguel López (Entrenador UE Valls)
"Aquest és un cuer estrany perquè ha fet un gran partit, amb un joc intens i directe, i nosaltres ens hem sabut adaptar al terreny de joc i amb les mateixes forces que ells".

"Hem estat molt bé, intensos fins al final, en Jordi ens ha aturat un penal als darrers minuts, que hagués pogut capgirar el signe del partit però quan les dinàmiques són bones, i la gent està contenta, passen aquestes coses".

"Amb el 0-2 hem tingut un dubte en una jugada i hem encaixat l'1-2, i se'ns ha complicat el partit. Hauríem d'haver estat més expeditius i més forts en defensa".

"El canvi de la gespa del Vilar ens complica una mica la situació, però si l'equip està content, tot és més fàcil. Si la situació no fos bona, imagina't... A mi les excuses no m'agraden. Ens hem d'adaptar a totes les situacions".

"Vaig dir a veure on estàvem per Nadal i de moment estem complint amb les previsions. Estic molt content de l'equip. No perdem des del quatre d'octubre. Estem amb ganes i busquem allargar la situació el màxim possible".

Jordi Fernández (Jugador UE Valls)
"Han estat dues parts diferents. A la primera ja hem vist que el Godall volia sortir de la zona baixa, i crec que no es mereixen on estan. He vist un equip fort, nosaltres hem patit els darrers minuts de la primera part, i a la segona part ha estat un atac constant d'ells per buscar l'empat. Seguim en bona dinàmica de resultats, i són importants els tres punts"

"Quan un té la gran sort d'aturar un penal als minuts finals, un està content per la part que li toca, però sobretot pel treball dels jugadors, que es deixen la vida dia a dia. Estem en una situació complicada, amb lesions, ens estan canviant la gespa, entrenen fora, i la gent això no ho sap però són coses que sumen, i venir a Godall, amb una hora i mitja de trajecte i sumar els tres punts és amb el que ens quedem".

"Quan vaig arribar érem gairebé tot cares noves. Ens havíem de conèixer, i això s'està notant ara. Potser el que ens demanava el míster al principi, no s'acabava de polir i ara fem el que ens diu: suem, treballem, i al final vénen els resultats".

Vicent Barrachina (Entrenador porters CF Godall)
"La primera part no hem estat gens encertats, tant el primer gol, en un error en defensa, com en el segon gol. Ara bé, a la segona part ha estat diferent i hem tingut embotellats al Valls al seu camp. Ells només han generat dues ocasions de gol, mentre que nosaltres moltes".

"A la segona part hem estat superiors nosaltres. Pel que fa al penal fallat, només el falla qui el tira. Crec, que hagués estat un premi marcar el gol i haver empatat el partit, pel que s'ha vist a la segona part".

"Si ens fem forts a casa i podem treure algun punt a fora seria l'ideal. A casa hem d'aconseguir ser forts i defensar-nos molt bé".