2010-11-02

La Mancomunitat de la TdS estudia ajuts per als pobles catalans que no poden acollir-se al programa "Reindustrialización" (La Plana Ràdio)


Els 9 pobles catalans de la Mancomunitat queden exclosos dels ajuts convocats pel Ministeri d’ Industria per que no estan dins la zona d’ objectius prioritaris.

La Mancomunitat també anuncia el començament de la collita de l’ oli de les oliveres mil•lenàries en la que hi participen 7 molins del territori del Sènia.


Després de 4 anys de Conveni entre el Ministeri d’Indústria i la Mancomunitat en que han arribat als pobles de la M-TdS un total de més de 19 milions d’euros: 16,5 M€ de crèdits sense interès, a 15 anys i els 5 primers de carència i 2,5 M€ de subvencions als ajuntaments per a polígons industrials, s’espera la convocatòria d’ajuts per al 2011.

Una convocatòria a la que,per tercer any consecutiu i segons que explicava el Gerent de l ‘entitat Jaume Antich,el pobles de la part catalana de la Mancomunitat,no s’ hi podran acollir per no estar Catalunya dintre de la zona d’ objectius prioritaris en els ajuts provinents d’ Europa i canalitzats a través del Ministeri d’ Industria espanyol.

Davant aquesta exclusió i en una situació complicada econòmicament com la que s ‘esta vivint, Antich a avançat a les emissores de EMUTE que la Mancomunitat esta estudiant des de el Conveni de Desenvolupament Rural alguna línia d’ ajuts per compensar als 9 pobles catalans que formen part de l’ entitat .Tot i insistir en que esta en fase d ‘estudi i discussió entre els alcaldes i el Ministeri ,si que ha avançat també que els ajuts per a la reindustrialització podrien passar per la possibilitat de que fora la mateixa Mancomunitat la que obris una convocatòria per subvencionar aquells punts d’ interès dels crèdits que els interessats poguessin demanar a les entitats financeres .

Antich també avançava que la Mancomunitat està preparant un altre projecte d ‘ajuts similar per a titulats Universitaris que segurament ,a l’ igual que l’ anterior ,podrien concretar-se aquest proper mes de Novembre.

COMENÇA LA COLLITA DE L’OLI D’OLIVERES MIL·LENÀRIES AL TERRITORI SÉNIA
La Mancomunitat també informa de que ja a començat la collita 2010 de l’oli d’oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia en la que participen 7 molins: Molí de la Creu (La Galera), Acomont (Ulldecona), Alboredes (La Jana), Montebre (Santa Bàrbara), Cervol (Traiguera) Cooperativa (Càlig) i Cooperativa (Godall). Les oliveres que es preveuen collir superen les 550. S’estan marcant les oliveres a collir amb un precinto numerat, corresponent al número de l’Inventari i tot el procés està controlat per una empresa de Certificació alimentària.