2016-02-03

Els Carnavals de Godall compleixen 128 anys

font: La Plana Ràdio


El proper divendres s’inicia el carnaval més carismàtic de les Terres de l’Ebre amb les batalles de farina, els balls gratuïts i premis per a les “masquerulles”
L’ajuntament vol revitalitzar el dilluns recuperant també la “sardinada” popular.


(J.Roig/T.G.).-Les Festes de Carnaval de Godall ja estan agafant forma.
Des de l’Àrea de Festes de l’ajuntament de Godall, fa setmanes que s’està treballant amb la programació dels seus característics i tradicionals Carnavals que tanta projecció tenen a la resta del territori.
Aquest any, el regidor de Festes del municipi, Santi Albiol, explicava que les festes de Carnaval de Godall seran del divendres dia 5, fins al dimarts dia 9 de febrer i que segueixen complint aniversaris ininterromputs d’una festa, prohibida en èpoques passades, però que Godall ha aconseguit mantenir 128 anys seguits.
Albiol recordava que la singularitat d’aquesta festa l’hem de buscar sobre tot en dos aspectes que la caracteritzen i diferencien de la resta. D’una banda “les masquerulles” o disfressats amb la cara tapada que treuen a ballar als espectadors i d’altra, les seus populars “batalles de farina”, de la que una sola colla en pot arribar a llençar 300 quilos.
El regidor de festes godallenc destacava de l’edició d’aquest any dels carnavals, la recuperació de la “sardinada” popular el dilluns dia vuit, un acte que s’ha cregut important recuperar, desprès que els darreres anys, aquest dia tingues solament el ball com a activitat carnavalesca.

A banda d’això els Carnavals de Godall destaquen per les grans nits de ball amb  reconegudes orquestres com ara la CENTAURO, ATALAIA o MAGIA NEGRA, la continuïtat de la gratuïtat de les nits de ball, la tirada popular de bitlles, o el sorteig de regals, el dimarts de carnaval, per a totes aquelles “masquerulles” que vagin disfressades amb la cara tapada. I com sempre, com hem dit, les batalles de farina el dissabte i dimarts.