2016-02-27

Godall prepara una nova edició de la Fira de l’Oli i l’espàrrec





Els esmorzar populars amb la truita d’espàrrecs com a principal protagonista, un dels atractius de la fira.
La passada setmana es va presentar el tríptic informatiu de la Fira que enguany es celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 de Març.


-Com tots els anys, des de en farà 13, Godall dedica el segon cap de setmana del mes de Març a organitzar la seua pròpia fira per promocionar l’oli i l’espàrrec que es produeix al seu terme municipal.
Enguany i segons que ja ha avançat la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora, l’esdeveniment firal tindrà lloc els dies 13 i 14 de març i Rosabel Arbó, cap de l’oficina comarcal d’Agricultura , serà l’encarregada d’inaugurar-la.
Un dels trets gastronòmics que caracteritza aquesta fira són els seus esmorzars populars, on prèvia adquisició d’un tiquet per dos euros, els visitants poden degustar,entre altres producte locals, les típiques truites d’espàrrecs.
Enguany el dissabte dia 13 també tindrà lloc una interessant xerrada sobre els 10 anys que compleix la Taula del Sènia i que pronunciaran la seua gerent, Tere Adell i l’impulsor i actualment assessor de l’entitat, Jaume Antich.
El marc de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall serà també l’escolli’t per debatre sobre altres interessants temàtiques que afecten la pagesia, com els ajuts europeus als empresaris agraris o els nous models de plantació d’oliveres i el present i futur del sector oleícola dintre del món global en el que vivim.
El concurs de recol•lecció d’espàrrecs o un espectacle col•loqui anomenat “L’interior” i protagonitzat per “La Rabera eclèctica”, són algunes de les moltes activitats paral•leles que presenta la 13éna edició de la fira godallenca que aquesta passada setmana ja va presentar el tríptic informatiu de la mateixa.