font: La Plana Ràdio
Els esmorzar populars amb la truita d’espàrrecs com a principal protagonista, un dels atractius de la fira.
La passada setmana es va presentar el tríptic informatiu de
la Fira que enguany es celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 de Març.
-Com tots els anys, des de en farà 13, Godall dedica el segon cap de
setmana del mes de Març a organitzar la seua pròpia fira per promocionar
l’oli i l’espàrrec que es produeix al seu terme municipal.
Enguany i segons que ja ha avançat la Cooperativa de Godall, entitat
organitzadora, l’esdeveniment firal tindrà lloc els dies 13 i 14 de març
i Rosabel Arbó, cap de l’oficina comarcal d’Agricultura , serà
l’encarregada d’inaugurar-la.
Un dels trets gastronòmics que caracteritza aquesta fira són els seus
esmorzars populars, on prèvia adquisició d’un tiquet per dos euros, els
visitants poden degustar,entre altres producte locals, les típiques
truites d’espàrrecs.
Enguany el dissabte dia 13 també tindrà lloc una interessant xerrada
sobre els 10 anys que compleix la Taula del Sènia i que pronunciaran la
seua gerent, Tere Adell i l’impulsor i actualment assessor de l’entitat,
Jaume Antich.
El marc de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall serà també
l’escolli’t per debatre sobre altres interessants temàtiques que afecten
la pagesia, com els ajuts europeus als empresaris agraris o els nous
models de plantació d’oliveres i el present i futur del sector oleícola
dintre del món global en el que vivim.
El concurs de recol•lecció d’espàrrecs o un espectacle col•loqui
anomenat “L’interior” i protagonitzat per “La Rabera eclèctica”, són
algunes de les moltes activitats paral•leles que presenta la 13éna
edició de la fira godallenca que aquesta passada setmana ja va presentar
el tríptic informatiu de la mateixa.