2016-02-27

La Cooperativa d’oli de Godall tanca la campanya amb menys producció, però més qualitat.


Dels 160.000 quilos d’oli que ha processat, entre 70 i 75.000 es podran envasar.
Enguany, per primer cop, la cooperativa de Godall ha pogut elaborar també olis monovarietals d’oliveres fargues, morrudes i sevillenques.



Els primers balanços que s’estan fent a les cooperatives ebrenques, quant s’està tancant l’actual campanya oleícola, coincideixen en que, la d’aquest any, tot i ser menys productiva, ha estat una campanya que està resultant excel•lent en quant a la qualitat de l’oli.
Aquest és el cas també de la Cooperativa Agrícola de Godall que enguany a produït un total de 160.000 quilos d’oli als seus molins, dels quals, gairebé la meitat es podrà envasar. Segons les dades facilitades pel seu gerent Josep M. Simó, l’entitat, encara que enguany ha tingut una tercera part de collita respecte a la de la temporada anterior, veurà compensada la pèrdua per la qualitat de l’oli elaborat i la lleugera pujada del seu preu de mercat, que si bé encara està per sota de lo que seria desitjable, si que serveix al menys per no acabar d’enfonsar el sector.

Simó també destacava que aquesta ha estat la primera temporada que aconsegueixen embotellar olis monovarietals, concretament d’oliveres fargues, sevillenques i morrudes i encara que la producció ha estat solament de cent litres de cada varietat, si que serveix per introduir més productes al mercat.

La Cooperativa de Godall està preparant per al proper mes de març la seua popular fira de l’Oli i l’Espàrrec on es podran degustar i adquirir aquests olis que es comercialitzen sota les marques de “Molí Clapises” i “Lácrima ólea”.