font: La Plana Ràdio
Dels 160.000 quilos d’oli que ha processat, entre 70 i 75.000 es podran envasar.
Enguany, per primer cop, la cooperativa de Godall ha pogut elaborar també olis monovarietals d’oliveres fargues, morrudes i sevillenques.
Els primers balanços que s’estan fent a les cooperatives ebrenques,
quant s’està tancant l’actual campanya oleícola, coincideixen en que, la
d’aquest any, tot i ser menys productiva, ha estat una campanya que
està resultant excel•lent en quant a la qualitat de l’oli.
Aquest és el cas també de la Cooperativa Agrícola de Godall que enguany a
produït un total de 160.000 quilos d’oli als seus molins, dels quals,
gairebé la meitat es podrà envasar. Segons les dades facilitades pel seu
gerent Josep M. Simó, l’entitat, encara que enguany ha tingut una
tercera part de collita respecte a la de la temporada anterior, veurà
compensada la pèrdua per la qualitat de l’oli elaborat i la lleugera
pujada del seu preu de mercat, que si bé encara està per sota de lo que
seria desitjable, si que serveix al menys per no acabar d’enfonsar el
sector.
Simó també destacava que aquesta ha estat la primera temporada que
aconsegueixen embotellar olis monovarietals, concretament d’oliveres
fargues, sevillenques i morrudes i encara que la producció ha estat
solament de cent litres de cada varietat, si que serveix per introduir
més productes al mercat.
La Cooperativa de Godall està preparant per al proper mes de març la
seua popular fira de l’Oli i l’Espàrrec on es podran degustar i adquirir
aquests olis que es comercialitzen sota les marques de “Molí Clapises” i
“Lácrima ólea”.