2007-03-13

100.000 litres d'oli

Font: La Malla

La cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall (Montsià) organitza la quarta Fira de l'oli i l'espàrrec, en què es posaran a la venda els 100.000 litres que ha produït enguany, tant d'oli verge com verge extra. Durant tot el cap de setmana, la festa permet veure el funcionament del molí nou de la cooperativa, visitar la fira en què s'hi exposen una quarantena d'empreses i entitats, degustar l'oli novell...
Unes 4.000 persones van visitar la fira de l'any passat. Enguany, la cooperativa preveu que la xifra augmentarà, ja que el temps es preveu que hi acompanyi molt més que l'any passat. La festa comença amb un esmorzar popular a partir de les 11:00, seguit de la degustació de l'oli novell i una demostració de bitlles catalanes. A les 13:00 comença el concurs d'espàrrecs, que ve seguit del concurs d'all i oli de les 17:00. Diumenge al matí, una rondalla godallenca animarà la fira, amb cançons rimades i improvisades al millor estil del mític Lo Canalero, en aquest cas a càrrec del rondallaire Joaquín El Tronera.

Durant tot el cap de setmana també es pot visitar el molí nou de la cooperativa, estrenat el 2003, el mateix any de la fira i origen de la mateixa. És al molí, situat a les afores de la vila, on els visitants poden comprar-hi l'oli. Així, tothom qui ho desitja pot visitar els estands amb total comoditat i, a l'hora de carregar l'oli, desplaçar-se amb el cotxe fins al molí i allí carregar-hi totes les garrafes que desitgi, a més a més de poder visitar les instal·lacions per dins, caracteritzades per treballar en dues línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al vol en xarxes.