2007-03-06

La segona fase ja té definits el pla de competició i els calendaris

Font La Veu de l'Ebre


Finalment ja ha quedat tot resolt a la segona territorial i diumenge tornarà el futbol als camps, després de la confecció dels diferents calendaris de la segona fase en les tres lliguetes on estaran en joc les dos places de promoció d’ascens a primera, la Copa Terres de l’Ebre i les quatre places de descens, inicialment entre els vuit representants a disputar la lligueta de la mort.

El sotsdelegat de la federació catalana a Tortosa, Joaquín del Pino, explicava que “hem pres una decisió ferma després de fer totes les consultes pertinents a la central de Barcelona i, una vegada assessorats, hem arribat a la decisió que creiem que podria ser la millor per als interessos dels equips de les Terres de l’Ebre”. Del Pino apuntava que “aquesta fórmula ha sigut la de fixar el pla de competició en quatre descensos i una lliga de vint equips amb vista a la temporada vinent, tal com està ara actualment la competició”.

A més el sotsdelegat ressaltava el fet que, “tot i que cal tindre en compte que això anirà en funció dels possibles ascensos i descensos compensats, en el pitjor dels casos –a hores d’ara una possibilitat remota– podrien baixar-ne sis com a màxim i quedaria una lliga de vint equips; si arriba l’extrem que cap dels dos equips ebrencs que promocionen pugen, baixarien dos equips de les Terres de l’Ebre de primera territorial (la Sénia és troba actualment en lloc de descens directe) i hem de tindre també en compte que pugen els dos primers classificats del grup ebrenc de tercera territorial”.
Del Pino concloia, en aquest sentit, que “amb totes aquestes alternatives, la lliga podria quedar establida entre un grup de 18 i 20 equips i els descensos estaran entre 6 i 4 equips, tot en funció del que acabe passant”.

...Mercat lliure entre els equips Un altre dels punts de discòrdia i de debat entre els diferents equips va ser la possibilitat de lliure mercat entre tots els 22 equips participants en les dos grups de la primera fase de competició. En aquest aspecte el delegat Joaquín del Pino ho feia públic la setmana passada i aquesta mateixa ratificava el fet que “qualsevol jugador d’un equip és lliure de poder fitxar per qualsevol altre, encara que haja jugat dintre el mateix grup a la primera fase o fins i tot si ha quedat englobat dintre el mateix grup en què s’enfronten els dos equips en aquesta segona fase de competició”.

Del Pino especificava que “des de Barcelona ens ho han aprovat sense cap problema, ja que reconeixien que, com es tracta d’una altra lliga totalment diferent, no existeix cap trava legal per servir d’atenuant i evitar el transbord de jugadors que puguen fitxar per altres equips que busquen reforçar pels seus interessos i afavorir així a la competitivitat d’aquest tram de campionat”.