2007-03-06

FIRA DE L'OLI I DE L'ESPÀRREC A GODALL

Font: Ribera Online
La Cooperativa l'any 2003 va posar en marxa, amb molt d'esforç de tots els socis (100),un nou molí d'oli, situat al Camí Vell d'Amposta, s/n, amb un procés de recepció, molturació, emmagatzematge i envasat més modern, que té com a resultat una major qualitat del producte final "l'oli d'oliva", en les seves dues varietats "Oli d'Oliva Verge" i "Oli d'Oliva Verge Extra".
Per aquest motiu estem treballant en dos línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al "vol" en xarxes.
Actualment es recull una mitjana de 1.500 tn/campanya d'olives bàsicament del propi terme municipal i dels confortants sent les varietats més implantades en la zona d'influència la Morruda 40%, la Sevillenca 40% i la Farga 20%.
Amb una mitjana de 500 tn/campanya d'oli i 70.000 lts. envasats.
L'oli envasat es comercialitza amb el nom "Molí Clapises".
L'Oli Verge en envasos de plàstic, d'un, dos i cinc litres, l'Oli Verge-Extra i en un futur immediat l'OliVerge-Extra D.O., en botelles de vidre de 0,750 ce.
Vam pensar que una de les maneres per donar a conèixer les virtuts nutricionals, terapèutiques i culinàries d'aquest oli d'oliva com a element essencial dins la dieta mediterrània, era, organitzar una festa de l'oli i com a complement l'espàrrec, també típic del nostre terme.
Desprès de l'èxit de la passada edició de la Festa de l'Oli, en la que va ser visitada per 4.000 persones, ens plau de comunicar-vos que estem preparant la 4a Fira de l'Oli i l'Espàrrec, enguany hem allargat un dia mes la Festa, així seran els propers dissabte i diumenge, 10 i 11 de Març de 2.007.
Apart d'organitzar un esmorzar en productes típics del poble (botifarres, coc en sal, all i oli, panoli, truita d'espàrrecs) i hauran diferents activitats, tot per atraure el màxim de gent possible i donar a conèixer el poble i sobretot el nostre estimat oli d'oliva.
La inauguració oficial, serà el proper dissabte dia 10 de Març, a les 10,30 del mati, desprès hi haurà una petita actuació per part de l'Agrupació Musical de Godall i la visita als diferents expositors.

Les activitats durant el dos dies seran:
**Visita als stands amb productes de diferents expositors (20 coberts i 15 descoberts)
**Visita guiada al nou molí d'oli.
**Visita a un molí antic."Degustació de l'oli novell.
**Esmorzar popular (preu tiquet 1 €)
**Exposició d'obres realitzades per Albert Tomàs.
"Projecció en pantalla gran de fotografies des de 1890 fins l'actualitat.

Durant el dissabte 10 de Març de 2007:
**Actuació de l'Agrupació Musical de Godall.
** Actuació de la Coral Roses, de la Gent Gran de Sant Feliu de Llobregat
**Concurs d'espàrrecs.
**Concurs d'all i oli
**Per la nit al Casal: Desfilada de Moda (Styl-Marga)
Ball de saló infantil i juvenilBall amb el duo BABYLON

Durat el diumenge 11 de Març de 2007:
** Actuació de la Xaranga Sarabastall
** Actuació de la Rondalla Godallenca"
Desfilada de motoristes del Moto-Club Godall
"Mercat popular"Concurs de cartells propera festa (3 a 15 anys).

Programa: http://www.tinet.org/~amatv/poble/coop/coop.html