2007-03-28

La Diputació de Tarragona millora la Xarxa Viària a Godall

Font: Ribera OnLine


La població de Godall ha vist finalment com un dels seus projectes urbanístics i d’infrastructures més reivindicat en els últims temps s’ha fet realitat. Es tracta de l’acondiciament de l’accés a la població, que s’ha convertit, a més, en un autèntic passeig dotat amb mobiliari i il·luminació, que ha quedat integrat al nucli urbà.

El president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, acompanyat per l’alcalde de la població, Francesc Josep Miró i pels diputats Jaume Antich, Joaquim Martí i Mª Josep Beltran, ha inaugurat aquest matí les obres, a la inauguració de les quals s’hi han sumat un gran nombre de veïns de Godall, tot i sent un dia laborable.


Les obres han suposat una inversió total de 327.653,30 euros, incluint la reposició dels serveis afectats i les expropiacions. El projecte ha estat executat per l’empresa Luis Batalla, S.A. i la duració d’aquest ha estat de sis mesos, cumplint amb les previsions inicials. La redacció del projecte i la direcció de les obres ha anat a càrrec dels Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona.


Amb aquest projecte s’ha acondiciat un tram de corbes a l’entrada de Godall a la carretera TV-3313 d’Ulldecona a la Galera, amb l’adequació de la calçada en una longitud de 322 m , amb una amplada de calçada de 7 m amb carrils de 3,5 m cadascú, amb la construcció puntual d’un tram de vorera per a vianants d’amplada variable de 120 m de longitud. Pel drenatge s’han construït reixes i embornals mixtos que desguasen al col·lector per les aigües pluvials amb un tub de formigó de 60 cm de diàmetre, embornals amb connexions amb tub de 30 cm al col·lector. Així mateix, s’ha reposat l’enllumenat en la zona de la vorera existent i s’han col·locat 13 noves lluminàries i la corresponent senyalització horitzontal i vertical.


Prèviament a la tallada de la cinta inaugural (al peu de la mateixa carretera), al Saló de plens de l’Ajuntament de Godall, s’ha realitzat l’acte protocol·lari corresponent, en el transcurs del qual l’alcalde de Godall ha expressat la satisfacció per la realització de les obres, tot i dient que se sentien orgullosos de la voluntat política de la Diputació, fent realitat el reequil·libri territorial “i aquesta obra n’és un exemple”.


L’enginyer en cap de carreteres de la Diputació de Tarragona, Joan Zaballos, ha explicat la realització d’aquestes obres, que s’enllacen amb unes altres realitzades recentment per la Diputació i que havien comportat una inversió de 338.000 euros. Segons Joan Zaballos, les obres realitzades han comportat que la població de Godall tingui una xarxa viària que li garantitza unes excel·lents comunicacions.


Per la seva part, el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha assenyalat que l’objectiu de la Diputació és ajudar a fer realitat aquelles peticions que formulen els diferents ajuntaments de la demarcació, ajuntaments aquests, que fixen les seves prioritats d’actuació. Així mateix, ha assenyalat que la Diputació de Tarragona es va fixar en aquest mandat que ara finalitza, millorar la pràctica totalitat de la xarxa viària de la seva competència “i al final d’aquest mandat puc dir que hem actuat en el 90% de les carreteres de la nostra competència, en les quals hem realitzat una inversió de quasi 100 milions d’euros”.


Joan Aregio ha manifestat, finalment, que la Diputació intenta donar resposta a les necessitats i peticions dels ajuntaments ja que aquesta és la millora forma d’ajudar a aconseguir un autèntic reequil·libri territorial del nostre país.